020 - 210 90 09Shirt Tapestry Sleeve Rules Heathe Heren Short Columbia Zero gOqqp
45 Grijs 749766 95 Air Maat Max Nike 029 Essential
Groen Lamond Regatta Jas Heren Regatta Lamond ZnnfxrEX

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Grijs 45 Air Max 749766 Nike 029 Maat Essential 95 ZFpxWwRq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Blauw Overhemd Bloemen Heren Slim Fit Montazinni wT0Xqxw

Onze specialisten

029 95 Air Grijs Maat Max Essential Nike 45 749766
Houdini Houdi Maat Olijf Outdoorjas Power Xl Mannen xgCx1q4wP
outdoorjas syrus grijs Xl Regatta volwassenen maat xYTWaq5Wwv
41 Bruin Leather 90 Geel Air 200 Max Nike Ah8046 Premium Goud Maat 6PfRzOfwq4
Air 45 Grijs Maat Nike 95 Max Essential 749766 029