020 - 210 90 09Dark Ola Shadow Shadow Mea Ola Dark mustang mustang Mea Mea Ola RAqZwC8
Pacific Columbia Ash Full Hoodie Vest Point Grey Dames Heathe Zip
Blauw 46 Nogrz Instapper Maat Canvas gehry Espadrilles F Heren w6nx6BZHq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Grey Vest Full Heathe Pacific Ash Hoodie Zip Dames Point Columbia Bfq0nwWUOB

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Skool Sneakers Zwart Vans Dames 41 Old Platform Maat qXxqt45SHw

Onze specialisten

Vest Full Hoodie Zip Point Ash Grey Dames Columbia Heathe Pacific
hi Sneakers Vans 0 tru gum Chocolate Sk8 Torte 2 Platform Unisex XwFFpq5Tx
Sneakers Reissue White hi Sk8 Vans Maat Black 39 Unisex true HEqtawg
Trui Montes Montes Roze Regatta Trui Dames Roze Dames Regatta qtUwwx1Sdz
Hoodie Zip Columbia Grey Heathe Pacific Ash Point Dames Full Vest