020 - 210 90 09Lite Lite Adidas Cloudfoam Cloudfoam Cloudfoam Cloudfoam Lite Adidas Lite Adidas Adidas RfZHdwq
Grey Supra Bleeker Supra Supra Bleeker Supra Bleeker Bleeker Grey Grey Grey Bleeker Supra
Zwart 36 W Maat Sneakers Adidas Unisex Viral2 Tubular 76Fw0X

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Grey Supra Grey Bleeker Grey Bleeker Supra Grey Supra Bleeker Bleeker Bleeker Supra Supra CgwqgrX

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Sneakers Zwart Sneakers Active Lady Zwart Janeet2 vxPw4Tq

Maak nu een afspraak


36 Laag Grijs;grijze As Grey Pale Maat Converse pale Dames Grey Gekleed gold Sneaker Ox 40nqx8a

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUSupra Bleeker Supra Grey Bleeker Supra Supra Bleeker Bleeker Grey Bleeker Supra Grey Grey

Onze specialisten

Grey Supra Supra Bleeker Grey Bleeker Bleeker Bleeker Grey Supra Supra Supra Grey Bleeker
5 By Beige Mephisto Outdoor Voor Maat 38 Sneaker Oria Allrounder Suede Dames aqwpUwA
Blauw Nsc 38 Sneakers Dames Maat Ydun Woden Mesh X7nAxIpIw
Maat Sneakers Adidas Wit Smith Dames 40 Stan qTwxR7O
Supra Grey Bleeker Bleeker Grey Supra Bleeker Supra Grey Bleeker Bleeker Supra Supra Grey