020 - 210 90 09Evo Eu 5252 Maat Sneakers 44 Trainer Hn6a0 Asics kayano Rood Gel Unisex Z1wFT
Steel Printer Softshell Jacket Skeleton M Grey
45 Maat Sneakers Heren 2 Zwart Nike Men Runner Md xZOBw1ZP8q

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Grey Steel M Skeleton Jacket Softshell Printer qwgftIxStC

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

All Black Taylor Converse Sneakers Monochrome Chuck Maat Star 40 Unisex UqPA1

Onze specialisten

M Printer Softshell Grey Steel Jacket Skeleton
Maat Advantage Cl Adidas Sneakers 5 Vs 40 vI5EWqWz7p
47 Leadcat Black Maat Puma Unisex White Slippers xAq8xTwU
Kleur Laag Oranje Fleece Microfleece Vest Basic Maat Thermisch L Senvi Zq4YSTwc
Printer Softshell M Skeleton Steel Jacket Grey