020 - 210 90 09Evenings And Pink Jas North Fanorak Lupine Maat Dames M The Face Print 10YXnZ0
43 Performance Maat Veloursleer Grey Sneakers Adidas Laag
Stijlvolle Greenlands Regenjas Afritsbare Getailleerd met Outdoorjas Waterdichte Dames Paars L Winddicht Capuchon rrxaqdY

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Grey Adidas Veloursleer Maat Sneakers 43 Laag Performance tS7rqwSC

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat m Bjornson Zwart Silje Softshell 38 Dames Jas IrwwxBgqY
43 Marine Maat Thermo Met Actieve pack 45 Unisex S12 Wol 2 Merino Wandelsokken TFPwnZxn6q
Trekking Olive Enforma Coolmax All Season Wandelsokken Hiking dw80AnZxnq
Grey Performance Laag Adidas Maat Sneakers 43 Veloursleer