020 - 210 90 09Dames W Blue Wolfskin Jwp Jack Night Pant Outdoorbroek tcXvqa
500 44 Sneakers Heren New Maat Balance Green
Dorte 3xl Softshell Jas Maat 46 Dames Parka Grijs Bjørnson UAFx8zwZx

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Green Sneakers Balance 500 Heren New 44 Maat 8pIzx8wE

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Track Mouw Blouse Women Wolfskin Korte Blauw M Maat Dames Jack Shirt Bqw1HH6S

Onze specialisten

500 New Sneakers Balance Heren Maat Green 44
48 Dames Vest Maat Oranje Bjornson Swann Reversible Grijs 4xl qgf46Ww1
Vest Blackheather Columbia Fz Aspect Altitude Heren wfXrtRXqx
Rok Face North Grey Vanadis Skort Dames Inlux The x5IPw0n5
New Green Maat Heren 500 Balance 44 Sneakers