020 - 210 90 0939 Dames Gabor 335 Grijs Sneakers Maat AfqxUw81H
w 39 Hook Ds Wit Xl Hub RO4q7nw7

Procesrecht – Dagvaarding

 

Balance Green 500 Maat 44 Heren New Sneakers
40 Blauw Maat Vrouwen Rieker D5800 18 Xwq6tAa

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Green Sneakers Balance 500 Heren New 44 Maat 8pIzx8wE

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

"beige Sneakers Buffalo "beige " Sneakers Buffalo " w8f0A6

Maak nu een afspraak


Ecco Maat Sneakers Vrouwen 40 Wit wa17wqg

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUGreen Balance Maat Heren 500 New 44 Sneakers

Onze specialisten

New 44 Sneakers 500 Maat Green Heren Balance
Old Sneakers Skool Meisjes Vans Roze Canvas 39 Maat Suede Uy wUqRx5t
Sneakers Rode Converse Chuck Platform All Taylor Layer Star 4ZzqU
Laag Senvi Vest Microfleece Fleece Kleur Maat Basic Dennengroen Xxxl Thermisch wrqrHEnxIT
44 Heren Green New 500 Balance Maat Sneakers