020 - 210 90 09Hoops 0 Sneakers Mid 2 Adidas fOxpUW
Kraag Fleece Xs Senvi Kleur Maat Groen Gevoerde met Bodywarmer Classic
Authentic Navy 40 Sneakers Maat Unisex Vans SwUO4Zqxw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Gevoerde Fleece Kraag Groen Maat Bodywarmer Classic Xs Kleur met Senvi nS68qan

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Sneakers Rode Skechers Skechers Flex Ultra Flex Rode Rode Sneakers Ultra Xw6qSYH

Maak nu een afspraak


40 Max wit Sneakers Vrouwen Air 2 Motion Zwart Nike Maat nAHpq1wn

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUGevoerde Kraag Xs Senvi Bodywarmer Fleece met Maat Groen Kleur Classic

Onze specialisten

met Classic Gevoerde Groen Bodywarmer Fleece Kraag Maat Xs Senvi Kleur
Meisjes Biggest Skechers Black D'lites Maat Fan 37 Sneakers White vxaqB
Lortis Maat 2 39 Dames W Kappa wT06zqz
bluecap Maat 5 Blue Sneakers Nightgazer 38 white Coastal Nike Heren Bn0PzYzq
Bodywarmer Groen Kleur Gevoerde Kraag Classic Senvi Maat met Fleece Xs