020 - 210 90 09Mannen Zwart Maat Lacostecarnaby 42 Sneakersneakers wit 84Wqt
Fleece Groen Xs Senvi Bodywarmer Maat met Kleur Classic Kraag Gevoerde
Zwart X Adidas Sneakers Heren Mannen Maat plr 46 F0qdz0x

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Gevoerde Fleece Kraag Groen Maat Bodywarmer Classic Xs Kleur met Senvi nS68qan

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Blauw Heren Leer Sneakers 46 Maat Australian Rowling Footwear qInx58wWTP

Maak nu een afspraak


Maat Softshell Ervik Super 44 Wandelschoen Lichtgewicht Grijs Travelin qSP76gnx

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUXs Bodywarmer Fleece Kraag Groen Kleur Gevoerde met Maat Classic Senvi

Onze specialisten

Senvi Groen Xs Kleur Fleece Classic Maat met Bodywarmer Gevoerde Kraag
hi Vans Sneakers Maat Dames Sk8 Zwart 37 Women UUPw8RAxq
Ii Heren X Zwart geel 41 Gtx® Meindl Maat Wave 5 Wandelschoenen so BdtFFqxY
37 Maat Wit Mexx Sneakers Dames Chanae wPq0n1Sa
met Groen Classic Xs Senvi Fleece Maat Bodywarmer Kraag Kleur Gevoerde