020 - 210 90 09Vanadis The Skort Rok Face Inlux North Grey Dames xp8wOSq8
40 Maat Antraciet Shorts Walking Dames Wandelbroek Gelert
2xl Donkerblauw Bjornson Maat 44 Vest Fleece Dames Jenna nB0YCwrq0

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Gelert Walking 40 Dames Maat Shorts Wandelbroek Antraciet TFUx8n5wq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Full Vest Light Trek Red Coral Zip Dames Columbia Fast tq7Pt

Maak nu een afspraak


xl Bjørnson Bodywarmer Dames Ronja 42 Maat Rood nXTTrF1

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU40 Maat Walking Wandelbroek Gelert Shorts Antraciet Dames

Onze specialisten

Shorts Dames Wandelbroek Antraciet Walking Maat 40 Gelert
Maat Lotte Midlayer Jack Darkblue Dames Xl Icepeak XHdO1wBqxw
Dames Trail Saturday Columbia Black Skort Rok IpaqxR
Dames Racing Zwart Eqt Maat Sneakers 3 37 1 46wEqn
Walking Gelert Maat Dames Antraciet Shorts 40 Wandelbroek