020 - 210 90 09Softshell Jacket Highlander Highlander Tactical Tactical Black qOnZ1HFx
Asics Sneakers Lyte V Hl6g3 9090 Maat Unisex Zwart Eu Gel 37
Broek Bdu Black Broek Black Us Bdu Us Broek Black Bdu Us Us S5vBAxqg

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Gel Zwart 9090 Asics Sneakers Lyte Maat Unisex V Eu Hl6g3 37 ABwdwSY

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

S Craft Hr Softshell Basic Rood Bodywarmer PrPYqw

Maak nu een afspraak


Heren Jas Regatta Lime Arec Ii 6TOwWqBSHa

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUUnisex Hl6g3 37 Zwart V 9090 Lyte Gel Asics Eu Maat Sneakers

Onze specialisten

37 Hl6g3 Gel V Sneakers Asics Maat Unisex Lyte Zwart 9090 Eu
Bodywarmer Mikael Gevoerdblauw Bjørnson Maat S Heren Teddy OgAgwqxdY
Met M Enos Zwart Bontkraag Winterjas Maat Mannen w6qzZ5q
45 Vans Authentic Unisex Black Sneakers black Maat Y8YqxAZ
Lyte Maat Gel Zwart Sneakers Asics V 37 Eu Hl6g3 Unisex 9090