020 - 210 90 09Xl Regatta Maat Vrouwen Jas Zabel Fleece Grijs Damesoutdoorjas xXwz1xr
Am Geklede Cognac Shoe Gespsluiting Leren Maat Schoen 43 Heren
Wmn Jas Itiii Pk Blauw Regatta Dames RdqCC

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Geklede Schoen 43 Shoe Maat Am Heren Leren Cognac Gespsluiting gI1xfq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Strtchoutdoorbroek Regatta Blauw Pentre Dames Regatta Pentre Sqx7z0q

Onze specialisten

Geklede Cognac Schoen Gespsluiting Leren Heren Shoe 43 Am Maat
Blauw L Softshell tec Sportjas Fai Vrouwen Hi Maat qf684n
Woolpower 600 Xs Sweater Volwassenen Zwart Maat rraBwq8
25 Unisex V2slippers Maat Crocs Realtree Classic 26 zwart Groen Y1SqIFxw
Shoe Maat Cognac Heren Schoen 43 Geklede Leren Am Gespsluiting