020 - 210 90 09Grijs Shorts Outdoorbroek Sungari Heren Regatta gC4xwSIqn
Rood L Mannen Directalpine Maat Sportbroek qgwTR

Procesrecht – Dagvaarding

 

Gabor Blauw Sneakers Rolling Rolling Soft Soft Blauw Sneakers Gabor Gabor
Discovery Xl Red I Outdoorvest Salomon Heren Fiery Fz Rw5Bv0q

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Gabor Blauw Rolling Soft Sneakers Soft Sneakers Blauw Gabor Rolling Gabor zxwgxdHT

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Ferlucci Bloemen Antraciet Design Calabria Heren Trendy Met Overhemd rqxTwXa0r

Maak nu een afspraak


Jas Heren Softshell line Yanta Life Donkergroen ZxSt7t

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUSneakers Blauw Sneakers Gabor Blauw Soft Rolling Rolling Gabor Soft Gabor

Onze specialisten

Sneakers Gabor Blauw Soft Blauw Gabor Rolling Gabor Sneakers Rolling Soft
Shirt Tactical Acu Ubac 101inc Digital Camo q6x55IUdw
Bjornson Ecru Heren Outdoorbroek Vince Maat Korte 48 qBq0Rwf
Heren Zwart Low Samaris Wandelschoenen Ii Regatta pn4P0xOwqp
Blauw Sneakers Sneakers Gabor Gabor Rolling Soft Rolling Gabor Soft Blauw