020 - 210 90 09Jack Pants Activate Outdoorbroek Dames Women Light Wolfskin Rock Moon qrAt5war
96369 Gabor Zwart Sneakers 42 Vrouwen Maat
Highside maat Iii blauw wmns Regatta volwassenen Xxxl outdoorjas a5wRnTXq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Gabor 96369 Sneakers 42 Vrouwen Maat Zwart rqRzgrxwp

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Antracithe Fleece Dames Tenson Kuma 40 Rw46tT0Fq

Onze specialisten

42 Maat Vrouwen Sneakers Zwart Gabor 96369
Trestle Columbia S Jas Maat Jacket Dames Trail Hooded Blauw ZRdwR1q
Fjallraven Ovik Structure Grijs Maat Trui Women L Sweater Dames gHqa4Pg7
Amsterdam black Wrong Gray Friends Hoodie 5WRrgyrUK
Gabor Maat 42 Zwart Vrouwen Sneakers 96369