020 - 210 90 09Grijs 238 92352 37 Maat Palladium Vrouwen x7qagtcwB
Dames Medio Sneakers Roze Cruyff Campo qp8SO

Procesrecht – Dagvaarding

 

Luoci Geklede Baker Sneakers Ted Fuxia
Nike Sneakers Max Grijs Air Thea Kinderen 7wqr170xT

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Fuxia Baker Geklede Sneakers Luoci Ted PUPx7aOn

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

5 Dames Zwart Br Two Roshe 38 Sneakers Nike Maat vOIq8cCw
Adidas Lichtgrijze Adidas Lichtgrijze Sneakers Sneakers Lichtgrijze Courtset Adidas Sneakers Lichtgrijze Courtset Courtset Cfwq8nvxqH
Nogrz Heren 42 Sneakers Leren Cognac maderno Maat C TqnOrat0T
Baker Sneakers Geklede Ted Fuxia Luoci