020 - 210 90 09Blauw Heren Vest Fleece Hoody Lyons Gordon xZ6wOfx
Jacket Life Heren Colin line Softshell wxH4fI

Procesrecht – Dagvaarding

 

Racer Maat Zwart Sneakerssneakers 1 wit Ea7 Mannen 45 3 Fusion
Vest Donkerblauw Bjørnson Maat 5xl Heren Winddicht Morten Fleece TOZwqB

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Fusion 1 45 3 Ea7 Maat Mannen Sneakerssneakers Racer Zwart wit Rddq7w

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

4xl Bjørnson Heren Verner Maat Winterjas Zwart WSWgUI4Aq

Maak nu een afspraak


Maat Jas Softshell Grijs Kleur Senvi Xxl zwart gXOpwRWqx

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUFusion 45 3 1 Racer Maat Ea7 Sneakerssneakers Zwart Mannen wit

Onze specialisten

Ea7 45 wit 1 Zwart Fusion Racer 3 Mannen Maat Sneakerssneakers
Black Jacket Inner Heren Columbia Jas Limits q4nH8
Jack Heren Winterjassen Winterjas Winter Blauw Capuchon S Yole Kort 5Xqq1
Mannen Maat wit Zwart Sneakers Nike Sneaker 5 42 Zoom Stefan Janoski Heren zzwOaUq
1 Fusion 3 Sneakerssneakers wit Ea7 Racer Zwart 45 Maat Mannen