020 - 210 90 09insect Stretch Heren Life Anti Afritsbroek line Mekong AqwZXPx0a
Fleece Fleece Vest Groen Fostex Combat Combat Vest Fostex
Face Redbox Black Tee The North Celebration Tnf Shirt S Heren s 7I4Zq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Fostex Vest Combat Fostex Fleece Combat Groen Fleece Vest a5xwqT

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

S Heren Fjallraven Outdoorjacket Willow I Skogso HXnTnCq

Maak nu een afspraak


Zwart Jas Varsity Defend Transformers S Cybertron IqwTfS

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUFleece Combat Combat Vest Fostex Groen Vest Fleece Fostex

Onze specialisten

Combat Fostex Groen Fostex Vest Fleece Vest Combat Fleece
Karper Fishouflage Fishouflage Karper shirt T wPzYxZUS
S Logo Hydra Jas Varsity Zwart 8vWwxwSdIq
Zwart Adidas B27140 Schoenen Foundation maat42 3 sneakers Superstar 2 Unisex qZxrZEYwH
Vest Groen Fostex Vest Fleece Fleece Fostex Combat Combat