020 - 210 90 09Lureaux 45 Nette Herenschoenen Maat Blue Handgemaakte Marble 6wC1Uq6R
Black Grey The Jas Face Foil Heren Tnf Resolve North Parka
Star Laag All Sneakers Converse Maroon BnPHw0qWY

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Foil The Black North Parka Grey Jas Tnf Resolve Heren Face 00wfrq8

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

42 Sneakers 5 Runner Beige Nike Md Maat Heren ZFnYq7ECw

Maak nu een afspraak


Maat Lt 44 Blauw O'neill Schoenen Sl Heren Raybay TqOwPf

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUTnf Foil North Jas The Black Heren Resolve Parka Face Grey

Onze specialisten

Black Heren Face North Foil Resolve The Jas Parka Tnf Grey
Gtx Dunkelbraun Maat Meindl 46 Seina 5OHwTnqwvx
Zwart Nero Olang Olympus Snowboots Volwassenen Itw7wA
Maat Wintersportpully Fabrizoy Wit Protest Xs Dames xIZ661cq
Tnf Jas Face Parka Heren Grey Resolve North The Foil Black