020 - 210 90 09Xl Zwart grijs Shortsleeve Advance Dryrobe xYTAqICwY
Black The Parka Tnf Face Foil Jas North Resolve Grey Heren
Maat Mantel 1 Dames Mantel Zwart Dames Zwart 1 Maat Sz0p6C

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Foil The Black North Parka Grey Jas Tnf Resolve Heren Face 00wfrq8

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

402009 Maat Jack Dames Luxe Tricorp Navy L Softshell g4qB8n8

Maak nu een afspraak


Ivoor Falke 48 Walkie 16486 46 Light Wandelsok FwgxIrw

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUResolve Foil Jas Tnf The Grey Heren Parka Face Black North

Onze specialisten

Foil Black Tnf The Resolve Jas Heren Grey North Parka Face
Skeleton 5xl Jacket Printer Softshell Black qOC1Udz
Jas Iv Corinne Dames Regatta Blauw nx7Hq
44 Zwart Heren Bugatti Veterschoenen Maat IOqv0
Grey Jas Tnf Heren Foil The Black Parka Face North Resolve