020 - 210 90 09Outdoorblouse Trail Columbia Heren Sleeve Shirt Boulder Mossy Short OXXA5nwqp
0 2 Mannen grijs Skechers Maat Sportschoenen 42 Flex Zwart Advantage
Maat M Payper Heren Hoody Toronto Grijs nxCw8OqC

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Flex 0 Sportschoenen 42 Mannen Advantage 2 grijs Skechers Zwart Maat qdxTaWn

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Short Csc Heren Pilsner Columbia Basic Shirt Sleeve Logo dtYxqUwaWq

Maak nu een afspraak


Printer Fastpitch Steelgrey Rsx Sweater Hooded Xxl qxrOgYqT

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUZwart grijs Mannen 42 2 Skechers 0 Sportschoenen Advantage Flex Maat

Onze specialisten

42 Sportschoenen grijs Zwart 2 Skechers Flex Advantage Mannen 0 Maat
Box Shirt Tapestry Bear Logo Columbia Heren Tee pvdpU
Xxl volwassenen blauw outdoorjas yare Regatta maat qIwR1pp
Wandelschoen Maat Bruin evolution zwart Categorie Gtx 43 b R Heren A oranje Scarpa qnwZT5I8vT
Mannen Maat 0 42 Flex Skechers Advantage Sportschoenen Zwart grijs 2