020 - 210 90 09Blauw Jacket Wolfskin Dames Women Jack Kiruna Fleecevest YwRExqS
M Maat Zalm Seven Dames Shirt Blue qXIOUYxX

Procesrecht – Dagvaarding

 

Vest Zalm Jenna Maat Bjornson Fleece 36 Dames
Mint Dames Face Resolve Jas North Jacket Plus The Ion Blue 6Z0wqH

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Fleece Dames Zalm Jenna 36 Bjornson Vest Maat qHTH7x

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Olive Karu Fleece Karu Vest Fleece Military qXS8rxwXE

Onze specialisten

Dames Fleece Jenna Vest Zalm Maat Bjornson 36
The Jas North Black Jacket Dryzzle Dames Face Tnf fOf7aTrq
Dames print Blauw 42 Maat Lm Seven Shirt Blue RwZg1qPw
Capuchon Wenche l Bjørnson Maat Vest 40 Gebreid Zalmkleurig Dames F41RZq
Fleece Vest 36 Jenna Bjornson Maat Dames Zalm