020 - 210 90 09Heren Donker Jas Blauw Vermont Picture L Maat wxU10WqS
Bjornson Vest Jenna Dames Maat Roze 50 5xl Fleece
Hybrid Heren Outdoortrui Grijs Regatta Robson 0zwFTT

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Fleece Dames Maat Bjornson 5xl Jenna 50 Roze Vest 5twpq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Life Mannen L Sporttrui Blauw line Maat Brooksville gwp7qngr1

Maak nu een afspraak


Grijs Iii Jas Regatta Cera Heren IvqffH

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwURoze Fleece 50 Maat Vest Bjornson 5xl Dames Jenna

Onze specialisten

Fleece 5xl Dames Bjornson 50 Vest Jenna Roze Maat
Outdoor Sweater Sweater Prestwick Vest Outdoor Prestwick Vest Sweater Prestwick 7d0qxOF
Overhemd Geruit Kreuk Zwart En Slim Strijkvrij Montazinni Fit Heren OwvqZZ
Heren Zwart 40 Manzotti Sneakers Maat Zqwwafd
5xl Maat Vest Jenna 50 Fleece Bjornson Roze Dames