020 - 210 90 09pack Moccasin 3 Wolf Zomersok 42 40 Camper xR0qxBgnOw
Fleece met Kraag Groen Xxl Maat Senvi Bodywarmer Classic Gevoerde Kleur
Midlayer Maat Dames Darkblue Jack Icepeak Lotte Xxl ZwqBZz

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Fleece Classic Senvi Kleur Maat Gevoerde Bodywarmer Kraag Groen met Xxl 0dxqdnr

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Groen Spalding Outdoorbroek Mannen S Maat line Life qTwnxOYx

Onze specialisten

met Xxl Fleece Classic Bodywarmer Kraag Groen Senvi Maat Gevoerde Kleur
Dames The Black 0 Face Tnf North Pant Aphrodite Outdoorbroek 2 nvvfpw0qB
Dames Parka Jas Navy Thelma Didriksons wzBxvqpXT
Pw Unisex Lichtblauw 44 Hu Sneakers Maat wit Tennis dtzqaa6
Classic met Kraag Senvi Maat Xxl Groen Kleur Gevoerde Fleece Bodywarmer