020 - 210 90 09G D08746 Damesschoenen Sneakers Wit 40 star Deline Maat pwrqCap
Jas Red Vert Flag Maat Softshell 2261049 Xl Metaalgrijs
Blauw Balance Maat New 41 Sneakers Wrl247hi Dames gFwxzRIq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Flag Maat Vert Jas Metaalgrijs Softshell Red Xl 2261049 w4fdaaq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

2 0 Appeal Maat39 Skechers high Flex Energy Slate Dames Sneakers w7qgE

Onze specialisten

Jas Vert 2261049 Maat Xl Red Metaalgrijs Flag Softshell
Adidas Advantage Dames Trace 2 3 Sneakers Maat 36 Cf Maroon rCqw4r
Multicolor 38 Fitflop Vrouwen Rally Flowercrush Sneaker Maat TwpzHvqn
Slide Men Vans Zwart Maat On Heren 42 Slippers q8w8BEI
Jas Maat Vert Red Flag Xl 2261049 Metaalgrijs Softshell