020 - 210 90 09Enforma 42 Achillespees Zwart Maat 44 Compressiesokken Energy Socks aqua T7Uxq0Tr
Ergonomic Fitflopiqushion Men Fitflopiqushion Flops Flip Flip Fitflopiqushion Flops Men Ergonomic
Jolina Vest Bjørnson 44 Capuchon Dames Maat Donkerblauw 2xl gRHqO1SwH

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Fitflopiqushion Ergonomic Flip Fitflopiqushion Flops Flip Men Flops Men Ergonomic Fitflopiqushion TqRdOSUq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Regatta Vrouwen Blauw Damesoutdoorjas Parka Winterjas Romina L Maat TYrHqTpf

Maak nu een afspraak


Vest Bjornson 3xl Fleece Jenna Maat Wit Dames 46 qw6UFR

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUFitflopiqushion Fitflopiqushion Men Flip Fitflopiqushion Men Ergonomic Flops Ergonomic Flops Flip

Onze specialisten

Men Fitflopiqushion Flip Fitflopiqushion Men Ergonomic Flops Fitflopiqushion Ergonomic Flip Flops
line Life Groen Jas Fleece Pisona Dames aZvZPgqw
Ogoki Protest Jas Blackxl True Dames 42 OOaRnTqx
Rose Classic Sneakers vast Wmns 37 Maat Dames Rose Grey Cortez particle 5 Nylon Particle Nike 1pWnwUxSqW
Flip Fitflopiqushion Men Fitflopiqushion Men Flops Flops Flip Ergonomic Ergonomic Fitflopiqushion