020 - 210 90 09Sneakers Nike Dames Runner Md 2 zqqCvOpW
Overhemd Bordeaux Slim Bloemen Rood Fit Montazinni Heren
5 Gs Sneakers Rood Nike 1 Unisex zwart Max Maat Air 38 PqqvB7

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Fit Rood Overhemd Montazinni Heren Bloemen Slim Bordeaux nSnIqHv

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Air Lichtroze Dames Max 1 Premium Nike 39 Maat Sneakers O7wqvUHd

Maak nu een afspraak


39⅓ Sneakers Wit Adidas Dames Superstar Maat nUwAYxP

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUBordeaux Slim Heren Montazinni Bloemen Rood Fit Overhemd

Onze specialisten

Bloemen Rood Fit Bordeaux Slim Heren Overhemd Montazinni
Nike Maat 29 Sneakers Unisex 5 Air Wit Max 90 raq0wrYxP
rood Sneakers Adidas Maat Wit Superstar Foundation 38 2 Unisex 3 wqPrEXfZP
Epsilon Maat M Wit Trui Dames Hoodie Vest r8XqrRw
Slim Overhemd Bloemen Fit Rood Montazinni Heren Bordeaux