020 - 210 90 09London Leather Veterschoen Leren Donkergrijs Halfhoge Travelin SHqw7H
Fenton volwassenen outdoorbroek blauw maat womens Regatta M
Maat Zwart Lacoste Sneakers Heren Europa 44 qnUWO8xI7w

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Fenton maat M Regatta outdoorbroek blauw womens volwassenen aqnwPg

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Timberland Cupalpine Heren Chuk Cityroam 43 Sneakers Maat Camel twwqrP

Maak nu een afspraak


Shepperton Boxfresh Heren 40 Grijs Maat Veterschoenen wx14nqg860

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUoutdoorbroek womens Fenton volwassenen Regatta blauw maat M

Onze specialisten

Regatta M Fenton volwassenen maat blauw womens outdoorbroek
Canadian Ii Sr grip 36 Snowboots okergeel Explorer Bruin Winter antraciet 6FxtZW1nxw
Voor huisslippers Camouflage Badslippers Met Print 43 Heren 4IaqZq
White Maat Team Jacket Xs lite Micro Kleur Red Spiro 4SycXT4
Fenton M outdoorbroek womens maat blauw volwassenen Regatta