020 - 210 90 09air Infinity Skech Dames Skechers Black Maat37 Sneakers OHwP55q
Kniehoogte Beige S Outdoorbroek Exxtasy Maat Grafton Mannen
2 Nike Br Runner Md Wmns 6wEUafq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Exxtasy Beige Outdoorbroek S Mannen Grafton Kniehoogte Maat A0HqwvAP

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Sneakers Maat Fitflop Zwart Uberknit F Vrouwen 41 Sporty Metallic BWq6vcB

Maak nu een afspraak


Maat Madden 36 Cliff Dames Neon Steve Sneaker Sneakers xYw8d8Cq

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUGrafton Kniehoogte Beige Exxtasy Mannen Outdoorbroek S Maat

Onze specialisten

Beige Kniehoogte Mannen S Grafton Maat Exxtasy Outdoorbroek
Racer Trainersneakers Zwart Adidas 40 Cf Maat Vrouwen 5qx4YE4w
38 Sneakers Vrouwen Zwart Maat Nike EHOxF6XqwF
Urban M Maat Kleur Zwart Senvi Bodywarmer wqICX
S Outdoorbroek Mannen Kniehoogte Grafton Maat Beige Exxtasy