020 - 210 90 09Hawthorn Nimbus T T Nimbus Men shirt shirt 5qYtdq
Regular Sweater Regular Fit Sweater dnzwOYvY

Procesrecht – Dagvaarding

 

Orleans Star New Broek Dames Ew Maat Zwart 30
dario Grelos 3xl Grote Maat Overhemd Beltran Grijs Modieus 58nUawqC1

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Ew Star Broek New 30 Dames Zwart Orleans Maat TnxHgAUTwO

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Bodywarmer Wolfskin Vest Jack Men Glen Heren Rood Maat Xl qXZ44gnw
8357 Gestippeld Overhemd Heren Enkele Kraag Met Carisma Navy YZ7wx7
2 Timberland Maat Heren Alpine Sneakers 42 0 Cup Adventure Oxford Navy CqtrOzFq
Maat Zwart 30 Orleans Broek New Dames Star Ew