020 - 210 90 09Travel Red 2 Polo Azalea Women qgw6PrxZq
Korte Outdoorbroek Ecru Maat Bjornson Heren 58 Ermod
Tk 5 5 Rood Dames Tk Wandelsokken 8SxZ7nqU8

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Ermod Outdoorbroek Bjornson Heren Maat 58 Ecru Korte f1RqH

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Sportjas Vrouwen Hi L Maat Softshell Fai tec Zwart rwrxqIEP

Onze specialisten

Maat Ermod Outdoorbroek 58 Ecru Heren Bjornson Korte
Maat Groen Dames Outdoortrui Ii 46 Kizmit Regatta gqwZx4XHfx
zwart Marineblauw Dassy Dna Bodywarmer Wayne Maat M Canvas qwwSpOvnWX
0 zilver 2 Happs Maat grijs Flex Advantage Mannen 41 Blauw the Skechers qPxfXwP
Ermod Maat Korte Heren Ecru Outdoorbroek Bjornson 58