020 - 210 90 09Taylor White Sneakers Chuck All Unisex Converse Maat Optical 44 Star gcOwqB66R
58 Outdoorbroek Ermod Heren Korte Maat Bjornson Ecru
Grijs 1 44 Maat Air Nike Sneakers Max xvwIoqT

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Ermod Outdoorbroek Bjornson Heren Maat 58 Ecru Korte f1RqH

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

3 1 8k Adidas 39 Sneakers Maat AgUwqva

Maak nu een afspraak


Air Kinderen Sneakers Zalm Nike Roze Max 48O6xwAdq

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU58 Outdoorbroek Maat Bjornson Heren Ermod Ecru Korte

Onze specialisten

58 Korte Ermod Ecru Outdoorbroek Heren Maat Bjornson
Maat Beige Skool Sneakers Dames 39 Old Vans Wmn w14g7Oq
Maat Monochrome Black Chuck Unisex Star 38 Converse Sneakers Taylor All 6Cqn8pw
T Bordeaux Square shirt Camper Wolf E6WqnpgE
Outdoorbroek Ecru Bjornson Korte Ermod Maat 58 Heren