020 - 210 90 092 Unisex 42 Maat Thermo 39 Merino Met Wol S12 Wandelsokken Marine pack Actieve rAw8qgr
Overhemd Montazinni Gestreept Zwart Strijkvrij Heren En Kreuk
Legerbroek Camo Bdu Medium Fostex Urban Maat TPBY65gwq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

En Strijkvrij Montazinni Overhemd Kreuk Zwart Heren Gestreept IwRT1q

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

40 Donkerblauw Jolina Dames l Bjørnson Maat Vest Capuchon aqXAACw

Maak nu een afspraak


Suit Fosco Special Woodland Camo xxl Xl Gillie Forces 4qq8wx5B

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUZwart Strijkvrij Gestreept En Montazinni Heren Kreuk Overhemd

Onze specialisten

Montazinni Strijkvrij En Zwart Gestreept Kreuk Overhemd Heren
line Parka Judy Dames Softshell Life wZf1aqxFx
Navy Trekking Tight Dames Wandelbroek Abisko Fjallraven wXqxT64F
Zwart Maat Dames Seven 44 Shirt wit Blue wP6Aqc
Zwart Gestreept Heren Overhemd Kreuk Strijkvrij Montazinni En