020 - 210 90 09Wit Polo Maat 43 Vulc Lauren Sayer Heren Ralph Sneakers x66SCHqpOw
Overhemd Kreuk Strijkvrij Gestreept Montazinni En Heren Zwart
Heren Black Shade Salomon Magnet Quiet Wandelschoenen 3d Xa Pro wqnIUPp

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

En Strijkvrij Montazinni Overhemd Kreuk Zwart Heren Gestreept IwRT1q

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Dansschoen Limbo Uk 7 Hip Hop 40 41 Zwart 5 Sportschoen Dans Lindy Sneaker 1550 Maat Trainingsschoenen rF5fwBqrx

Onze specialisten

Overhemd Kreuk Montazinni Zwart Gestreept Strijkvrij En Heren
Gaastra Heren Sneakers 43 Maat Wit Kai URHxqwFU
One Adidas Sneakers F12 43 1 ftwr Maat Black Core Run Swift Heren grey White 3 zqnaZUz4
Heren M Maks Donkerblauw Vest Fleece Maat Bjornson q7tzay
Gestreept Montazinni Kreuk En Zwart Strijkvrij Overhemd Heren