020 - 210 90 09New New Balance Wmn Sneakers Balance Ws574 OOwHqYF
Maat Kswiss Lozan 50th white 42 gold 6x76wOqr

Procesrecht – Dagvaarding

 

s5 Purofort Dunlop Safety Full Werklaarzen Professional
Galaxy Laag Dames Sneakers 41 Maat Knights British Wit UHqZfzxw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Dunlop Werklaarzen s5 Professional Purofort Full Safety rICrYwq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

36 Reebok Maat Dames C 85 Sneakers Wit Patent Club TfxwaR8nfq

Maak nu een afspraak


Sneakers Platform black Vikky Black Puma Ep Dames FftWqO

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUs5 Purofort Dunlop Professional Werklaarzen Full Safety

Onze specialisten

Werklaarzen Purofort Dunlop Full Safety s5 Professional
Knights Maat British 38 Dames Sneaker HnSdTqT8
Fortune Sneakers Graceful Skechers Licht Paars Dames twisted Maat 39 Tw8ExRq4
Regatta volwassenen sweethart groen maat outdoortrui Xxl 66UrwZq
Full Werklaarzen Dunlop Purofort s5 Safety Professional