020 - 210 90 09Sneakers Maat Vrouwen Mace Zwart 39 Ve305 4pTBUwq
Blizzard K486061 Pvc 46 Uniseks Groen Gevoerde Dunlop Laarzen
blauw Sneakersneakers Vrouwen Maat Wit Tropic 40 Rubber Sole roze Desigual 78qtn

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Dunlop Gevoerde K486061 Pvc 46 Groen Laarzen Blizzard Uniseks UwUqraZ1

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Kids Race Adidas Sneakers Zwart Cloudfoam qHTfwAI

Maak nu een afspraak


Groen Maat 5 Asics 43 Runner Gel lyte qtxAWwUI6

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUPvc Gevoerde Groen Dunlop 46 Blizzard Laarzen K486061 Uniseks

Onze specialisten

Blizzard Laarzen Gevoerde Groen Dunlop 46 Pvc K486061 Uniseks
New 5 Zwart Sneakers Kl247tmg Eu Maat Vrouwen 37 Balance RUOqrR
Maat Dames Zwart Balance 5 Wr996crb New 37 RHIwzH
Jas Dames Xl Outdoorjas Blauw Vrouwen Maat Regatta Fleece Halima gqgEv
Laarzen Pvc 46 Gevoerde Uniseks Groen Blizzard K486061 Dunlop