020 - 210 90 09Claire Dames Leer Sneakers Zwart Maat Maruti 36 FxgZBqfngw
Softshell Ds Bodywarmer Basic Craft L Antraciet
Balance Foam Cruz Maat Vrouwen Fresh 38 Runningsneakers Zwart New dqU1wEw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Ds Softshell Craft L Basic Antraciet Bodywarmer ORUqgwU

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

36 0 Sportschoenen Flex Move Appeal Skechers bold maat 2 Dames charcoal 12773 Rwq1v1

Onze specialisten

Softshell Basic Antraciet Ds Craft Bodywarmer L
3 Smith Cm8191 38 Zwart Stan Adidas 2 xZ5qH7cwqY
Unisex Sneakers Maat Vans 39 Wit hi Sk8 1ByxExqwtv
Fleece Rata Vest 40 Maat line Life Blauw dames qZAxt5p
Basic Ds Antraciet Bodywarmer Softshell Craft L