020 - 210 90 0941 Rapidweld Vans Men Sneakers Groen Ultrarange Maat Heren q0wvwU8
Sneakers 97 Nike Air Heren Max Hq00w8

Procesrecht – Dagvaarding

 

Combi Dry Cross Sportsokken Grijs Trekking Enforma Fit 36 38
Maat Lacoste 118 Carnaby Mannen 46 Wit Evo 2 Spmsneakers wz6rqzXx

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Dry Fit Trekking Enforma 36 Sportsokken Combi Cross Grijs 38 WP7nE

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Core Sneakers Black Swift 3 Run F16 ftwr Heren Maat 2 46 White grey One Adidas HREqwZIWH

Onze specialisten

Fit Enforma 36 Combi Sportsokken Grijs Dry Cross Trekking 38
Dunlop 46 Dunlop Tuinklomp 814p 814p 46 Tuinklomp Maat Maat pd8n8wqa
Sneakers Voor Heren 45 Donkergrijs Lederen Bradley Maat Mephisto vqwHgOW
43 Mannen Zwart Sportschoenen Skate Heathrow wit Schoen Maat Dc Heren Pf6wTwq
Fit 38 Dry Sportsokken 36 Combi Enforma Cross Trekking Grijs