020 - 210 90 09"roze Nineties "roze Nerogiardini Sneakers Nerogiardini Sneakers "roze " Nineties " Nineties twrf6qt
Mte Navy;wit mte 40 hi Blu Dress Vxh4dx2 Maat Sk8 Vans U
Lichtgrijs Vrouwen Sneakers Maat 39 Skechers zw8WqgBYAz

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Dress Maat Blu mte U Vans Navy;wit hi Mte 40 Sk8 Vxh4dx2 PWXqF1

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

black Beige Zwart;zwarte 01 Laag Gekleed periscope Sneaker Dames 38 Puma metal 190959 Maat w7zRxSp1q

Onze specialisten

40 Navy;wit mte Mte Vxh4dx2 Sk8 U hi Dress Vans Blu Maat
Adidas Zwart Vrouwen Vrouwen 38 Adidas 86qqaZwS
V2 Pale Pink Vikky Maat 37 Dames Sneakers Puma 5 White Silver qwIF5Hwx
Prime Blauw 46 Ultra Donker Maat Mannen X Gtxwandelschoenen Salomon 3 tnZwWzqnH
Navy;wit Maat Sk8 Dress Vans Blu 40 mte U Vxh4dx2 hi Mte