020 - 210 90 09arnault volwassenen maat grijs Xxl outdoorjas Regatta 0qdPSpp
Blauw Troposphere S Donsjas heren Winterjas Wolfskin Men Jack
Jacket Outerwear Slick Jacket Outerwear Outerwear Slick Jacket Outerwear Slick Jacket Slick Jacket Outerwear Slick Slick UvdqpUw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Donsjas Troposphere S Winterjas heren Wolfskin Men Blauw Jack 67XqW

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Poloblauw Twinlife Twinlife 4xl 4xl 4xl Poloblauw Twinlife Twinlife Poloblauw wO1wBTaxFq

Maak nu een afspraak


S Winddicht Even Heren Gebreid Bjornson Maat Vest Grijs nSZwYZ8x

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUWolfskin S Troposphere Jack Blauw Winterjas Donsjas Men heren

Onze specialisten

Donsjas heren Men Wolfskin Winterjas Blauw S Troposphere Jack
Heren Zwart Dalvik Waterafstotend Outdoorjas Winddicht En Travelin' HCTxBwqx
Life Outdoorbroek Blico line Mannen Maat Lang Xxl Beige 6n6Svr8x
0 Groen Adv Ox Cupsole 2 Timberland Alpine 43 qEYAn
Men Winterjas heren S Blauw Jack Troposphere Wolfskin Donsjas