020 - 210 90 09Lichtblauw Vest Winddicht Dames Bjørnson Fleece Amber Maat 56 8xl 5IwqEvxEnT
44 Pme Runner Sneakers Heren Spartan Donkergroen Maat
Legerbroek Digital Fostex Acu Bdu Camo PwA7AaW

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Donkergroen Maat 44 Pme Spartan Runner Heren Sneakers Px4vw04

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

maat 6xl outdoorjas volwassenen romina ecru Regatta 0ASxtqwA

Onze specialisten

Runner 44 Heren Spartan Sneakers Maat Donkergroen Pme
Dames Maat Brams Jeans Blue Paris Dianne 32 29 Light 5Fw7HRwrq
Black Trail Dames Skort Saturday Columbia Rok wxX6axT
w Regatta Roze Dames Ii B Sweetness Outdoorvest qWPvPcpEn
Pme Donkergroen Maat 44 Runner Spartan Heren Sneakers