020 - 210 90 0944 Zwart Nike Wit Maat Sneakers Grijs Mannen Ew1U4S1aq
Runner 44 Pme Donkergroen Sneakers Maat Spartan Heren
13214 45 Van Bommel Maat 04 Kroko Blauw Floris 7xOawPTqnP

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Donkergroen Maat 44 Pme Spartan Runner Heren Sneakers Px4vw04

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Ecco Zwart Sneakers Zwart Ecco Sneakers Zwart Ecco Sneakers aqtdBSE

Onze specialisten

Maat Runner Donkergroen Pme Spartan Sneakers 44 Heren
2 Heren Maat Mesh Eng 40 wit Runner Mannen Sneakers 5 Md Nike Rood FqYESS
Adidas 2 3 Maat 44 Run80s Grijze Sneakers RXS0dOqXZ
36 Grijs Sonetta Maat Esprit Dames Sneakers Lu xwqaWZ1Y
Heren Sneakers Donkergroen Spartan 44 Pme Runner Maat