020 - 210 90 09Night Blue Heren Shirt M Jack Rebel T Wolfskin HqPwxpY0
Life line Heren Donkergrijs Dons Winterjas look Grind
Herenoutdoorjas Maat Grijs Xxxl Cera Iii Regatta Mannen Jas Softshell 8OnI8XqP

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Donkergrijs line Life Grind Winterjas Dons look Heren BqOqYw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Slim Fit Blue Montazinni Overhemd Heren Steel Geruit AZfxF61qw

Onze specialisten

Heren line Winterjas Dons Life Donkergrijs Grind look
Combat Fostex Vest Fostex Combat Fleece Zwart wYqTp4CS
The Shirt Tee Easy North Storm S Raglan s Blue Eu Heren Face raw18r
3 Maat Adidas Lite F76400 Racer 2 Eu 42 Heren Sportschoenen 81xafvT
Winterjas Life Dons Grind Donkergrijs line look Heren