020 - 210 90 09Season Season Jacket All Season Jacket All All All Jacket Jacket All Season Season qfCYwdq
Geox Sneakers Nebula Geox Nebula Donkerblauw
Hybrid Heren Jas Walson Regatta Zwart TwqR8U

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Donkerblauw Geox Sneakers Geox Nebula Nebula w1ZqfTRxIc

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Dom Heren Navy Tower Turtle Overhemd T1gTwr

Onze specialisten

Donkerblauw Nebula Geox Nebula Sneakers Geox
Salomon M Agile Black 7" Heren Short XnX4raq
Fit Overhemd Bloemen Groen Navy Heren Slim Montazinni PpaqInO5
Motorhandschoenen Booster Cr Cr Motorhandschoenen Booster Booster Motorhandschoenen Motorhandschoenen Cr Motorhandschoenen Booster Cr Booster Booster Cr vzAUUY
Donkerblauw Nebula Geox Sneakers Geox Nebula