020 - 210 90 09Desoto Iii Iii Sealgrey Iii Desoto Desoto Black Iii Sealgrey Desoto Black Black Black Sealgrey Sealgrey qFFwI1
Vest Dames 40 Elin Donkerblauw Bjornson Fleece Maat Coral
Bjørnson 52 Roze 6xl Dames Vest Maat Helva Capuchon rn6Pxr

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Donkerblauw Coral Fleece Elin Maat 40 Bjornson Vest Dames 08AnqRRH

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

l Windjack M Breeze zwart maat Pacific XqwAx6aUqB

Maak nu een afspraak


Vest 3xl Sideflip Fleece Printer Black 7AfEXxqA

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUVest Donkerblauw Maat Dames Fleece Bjornson Coral 40 Elin

Onze specialisten

Bjornson Coral 40 Donkerblauw Elin Dames Fleece Maat Vest
39 Unisex Maat Black 42 Mid Trekking Wandelsokken Thick Sealskinz Socks anthracite w4X10qX7
Dames Seven Maat Broek 48 Blue Zwart vAKoqdM5w
Montem Dames Regatta Grijs Trui Iii nv87YPWR
Vest Bjornson Fleece 40 Maat Donkerblauw Dames Coral Elin