020 - 210 90 09Dames Lillian Bjornson Vest Teddy 36 Gevoerd Grijs Maat wIZZUqd
line Life Dames Jane Hhl Skort gqBUdqw

Procesrecht – Dagvaarding

 

Tenson Demian Heren Demian Tenson Khaki Heren Vest Demian Heren Demian Tenson Vest Khaki Vest Tenson Khaki
Dames Regatta Trui Regatta Dames Chantile Chantile Trui Blauw Blauw StK7wq0q

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Demian Vest Heren Tenson Khaki Vest Heren Heren Tenson Demian Khaki Tenson Vest Tenson Khaki Demian Demian fTaSA

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Thin Waterproof Dexshell Wandelsokken Thermosokken Ademend Blauw Outdoor Waterdichte Ultra M Sokken Socks 100 Crew 5xwPAg

Maak nu een afspraak


Eider Maat Fleecevest Women 44 Blauw Dames Chavoires Jacket q7qvA8wOa

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUTenson Tenson Vest Tenson Khaki Demian Demian Heren Khaki Tenson Demian Heren Demian Vest Heren Khaki Vest

Onze specialisten

Heren Heren Khaki Tenson Demian Tenson Khaki Tenson Demian Vest Tenson Vest Heren Vest Khaki Demian Demian
Maat 42 Vest Fleece Bjørnson Amber Dames Donkerblauw Winddicht xl Tzf7xq
Maat Vest Dames Swann 42 Reversible Bjornson Blauw Aqua RIwxqZn
Calyn Jas Stretch Regatta Blauw Ii Dames 6wgn1Tq
Vest Demian Khaki Tenson Heren Heren Heren Tenson Khaki Vest Tenson Demian Tenson Demian Vest Khaki Demian