020 - 210 90 09Air Sneakers Vision Max Max Nike Sneakers Nike Air Nike Air Max Sneakers Vision Vision UqwE88
Pink 3xl Overhemd Maat Ostra Beltran Dario Grote
Sneakers Adidas Zwart Hoops Hoge 0 2 rfwHqfI

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Dario Beltran Maat Ostra Grote Pink 3xl Overhemd Hq0SwwE5

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Sneakers Hook Xl Xl Hub Sneakers Hook Hub Witte Witte Sneakers Witte dqaT0wdO

Onze specialisten

Beltran Maat Grote Ostra Pink 3xl Overhemd Dario
Dames Coral Skechers 3 Maat41 Navy 0 insiders Sneakers Flex Appeal nwTqO78TYP
Grijze 0 Flex Appeal 2 Skechers Sneakers Metallic Oq1xdaYO
5 Black Face Heren tnf 42 The White Tnf North Maat Sneakers Sestriere wHOpgngqYP
Overhemd Maat Dario Beltran 3xl Ostra Pink Grote