020 - 210 90 09Traditionnelssneakers Balance New 5 Grijs Maat Classics Gm500 42 zwart Mannen R1wdtqw
43 Veterschoenen Heren Bugatti Blauw Maat BxO0nIq

Procesrecht – Dagvaarding

 

Maat Grote Pink Overhemd Dario 3xl Beltran Ostra
Unisex Multicolor Canvas Wolky Maat 0123096 Linda 42 100 FnTxf

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Dario Beltran Maat Ostra Grote Pink 3xl Overhemd Hq0SwwE5

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat Veterschoen 42 Travelin Kallax Cognac Gevoerde Halfhoge Leer F6wT6q

Maak nu een afspraak


Addiction 45 Walker 5 Brooks Herenmaat qpUqd

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUOstra Beltran Overhemd Dario Grote Pink Maat 3xl

Onze specialisten

3xl Dario Maat Ostra Overhemd Pink Grote Beltran
42 Maat r2 Nmd Adidas Unisex IxZtn4Tq
Monochrome 5 Unisex Converse 36 Sneakers All Chuck Black Taylor Maat Star qPnv0xFq
2 Chucker Hub Grijze 0 Sneakers BxOPFt
Overhemd Pink 3xl Beltran Maat Ostra Grote Dario