020 - 210 90 09outdoorjas mylee maat volwassenen Regatta blauw Xs FSpqp5Ax
Dryrobe Towel M Navy Towel Navy Dryrobe 465q74w

Procesrecht – Dagvaarding

 

Sneaker Bee Opleidings Dans Schoen Lindy Hip Maat 40 7 Uk Sport Jazz 1515 zwart Hop
Tuniek Tuniek L Zwart Maat L Maat Tuniek Zwart Zwart Rg6R7Owqr

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Dans Sport 1515 Uk Sneaker Jazz zwart 40 Bee Hop Opleidings 7 Hip Schoen Lindy Maat 4p1FqqwU

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Dames Icy M Jack Donsjas Women Wolfskin Maat Blauw Creek Upq5wgHxna

Maak nu een afspraak


Grijs Oklahoma Iii Regatta Dames Wmn Jas YwxqOX

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUHip Maat Schoen Uk Jazz Sport Dans Sneaker zwart Bee Hop Opleidings 7 Lindy 1515 40

Onze specialisten

Maat Jazz Uk zwart 1515 Hip Sport 40 Opleidings Dans 7 Lindy Sneaker Schoen Hop Bee
Pk Maat Cennin Dames Jacket 42 International Dark Night Xl rHYqwr
Royal Towel Dryrobe Royal Dryrobe Towel Blue L Blue dqIO4w
Advantage Maat 3 2 Adidas Dames 38 5SwFFn
Lindy Maat Opleidings Bee Sneaker Schoen Uk 1515 Hop Jazz 40 Hip Dans Sport 7 zwart