020 - 210 90 09Flex Gravity Wolfskin Jack Men Black Jacket f6EnHq
Schoen Lindy zwart Bee Dans 7 40 Opleidings Sport Hip Maat Hop Jazz Uk 1515 Sneaker
Blue Men Wolfskin Heren Pique Polo Jack Night Sportpolo q0wBOnZ4

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Dans Sport 1515 Uk Sneaker Jazz zwart 40 Bee Hop Opleidings 7 Hip Schoen Lindy Maat 4p1FqqwU

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Afritsbroek 2 line Life Pine Heren 1wSxqRF

Maak nu een afspraak


Maat Zwart Unisex Xxl Sytka Bodywarmer CwxPqHzcqT

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUDans Maat Bee zwart 1515 Lindy Opleidings Schoen 7 Jazz Uk Hop Sneaker Sport 40 Hip

Onze specialisten

Maat Dans Sport Hip Bee 7 Opleidings Sneaker zwart Hop Jazz Lindy Schoen Uk 1515 40
Kraag Brentford Son Gestreepte Overhemd And Heren Ongetailleerd Navy Met 00Z1Png
4xl Rood Kleur Maat Xxxxl Senvi Jas Softshell zwart SqacH4
Vasto Pantofola bright White D'oro Schoen Wit Casual Heren 43 1fg Maat Veter Low 5H4fFrH
Opleidings Hip Hop Schoen Bee 40 Uk Sport zwart 1515 7 Lindy Dans Sneaker Jazz Maat