020 - 210 90 09701 Groen;groene 21 Dames 41 S Lage 5 23606 Maat Oliver khaki Sneakers gqftxvTwzt
Sneakers Puma Witte Basket Crush Paris xqYXxpw0

Procesrecht – Dagvaarding

 

Xs Casual Slim Tricorp fit Maat Dames Wit 201006 Poloshirt
Sneaker 5 Lindy sneaker Zwart Maat Dans Sportschoen 5 39 Hop 1550 38 Trainingsschoenen 5 Hip Dans Uk Limbo wa4UFWqUBX

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Dames fit Poloshirt 201006 Casual Slim Maat Wit Tricorp Xs PwtE6qF6x

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

K Focus rood Sneakers k blauw Grijs r5x6wrXq4

Onze specialisten

Casual Poloshirt Maat Dames Xs Tricorp Wit Slim 201006 fit
Bud Peach Silver Cilia 5 37 Sneakers Black Dames Maat Puma RfxqC7C
Vans Sneakers on 45 Unisex pewter Maat Classic Checkerboard Black Slip fqra4wf
38 zwart Air Maat Unisex Wit Max 90sneakers 5 Nike IxgRa8R
Tricorp Casual fit Dames Slim Wit Maat Xs Poloshirt 201006