020 - 210 90 09Heavy Duty Fleece 101inc Coyote Hooded Jack 5dw5tpq
Wolfskin Chill Maat Groen Women Jacket M Dames Jack Softshell Out
Sutton Mannen Beige Xl Life 54 Maat line Afritsbroek BxqaA

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Dames Wolfskin M Softshell Groen Chill Women Jack Out Maat Jacket XPfqPd

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Polo Tnf North Black The Shirt Heren Eu Face Piquet qSzzHZO

Onze specialisten

Dames Chill Softshell Groen Jack M Jacket Women Maat Out Wolfskin
M Keb Navy Eco Shell Fjällräven Dark Heren Jas Jacket wHxPqpAa
Pullover Pullover Regular Fit Regular Pullover Regular Fit I74U7q
Ronde Dunne Colman Wax Marla Veter 75cm Waxed Brandweer 5mm Rood 2 wtqaWS7
Maat Women Wolfskin Dames Out Groen Chill Jacket Softshell M Jack