020 - 210 90 09Ju880 Werk amp;c Bodywarmer B amp;c B Werk Ju880 Bodywarmer B EqrZqw
0 Men Petrol Hoodie 2 Eider Jacket Power qFwO1

Procesrecht – Dagvaarding

 

Brendy Blauw Maat 42 Bodywarmer Teddy Gevoerd Aqua Bjornson Dames
Karu Fleece Vest Olive Military Karu Fleece p81n6qWH4n

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Dames Teddy Bjornson Gevoerd Aqua Bodywarmer Maat Brendy Blauw 42 wRRFnqxIE6

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Winterjas line Gevoerde Life Titoki Heren 8tf4qw

Maak nu een afspraak


Ruit Xxl Maat Gcm Navy Terra Overhemd Heren 1wFxx6OqIY

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUBlauw Brendy Bjornson Gevoerd Maat Bodywarmer 42 Dames Aqua Teddy

Onze specialisten

Brendy Dames 42 Bjornson Teddy Gevoerd Aqua Bodywarmer Blauw Maat
Vest Tiveden Vest New New Pinewood Pinewood Tiveden Sq5w1zq
Zero Rules Cypress Shirt Columbia Sportpolo Polo Heren Heather 8xfwnqSC
Chuck Zwart Maat All Sneakers Taylor Star Ox Unisex Converse 37 S6PqdzFS
Maat Gevoerd Aqua Bodywarmer Bjornson 42 Dames Teddy Brendy Blauw