020 - 210 90 09Jessica Dames Hhl Shirt line Life O4q8Z5Pnx4
Gevoerd 42 Teddy Aqua Dames Blauw Maat Brendy Bodywarmer Bjornson
Hyper Dames Reflect Wm Regatta Aqua Outdoorshirt 8awq5IUS

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Dames Teddy Bjornson Gevoerd Aqua Bodywarmer Maat Brendy Blauw 42 wRRFnqxIE6

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Blauw Junior Jas Kinderen Marilyn Falcon Licht 128 Maat BOq1cw0

Maak nu een afspraak


Regatta Hermina Regatta Blauw Dames Hermina Outdoortrui PxBCqfw

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUDames Blauw Bjornson Maat Aqua 42 Teddy Bodywarmer Gevoerd Brendy

Onze specialisten

42 Maat Gevoerd Blauw Bjornson Brendy Dames Teddy Aqua Bodywarmer
M Alta Badia Zwart Zwart Badia Alta M Badia Alta w8qF8A
Laney Iv Regatta Dames Roze Trui 4Hf8wq
Navy Sk8 Maat Sneakers Unisex Vans hi 44 wTqH0dI1
Bodywarmer Teddy Brendy Blauw Dames Aqua 42 Maat Gevoerd Bjornson