020 - 210 90 09Caterpillar Maat Mannen Sneakers Colorado 6 44 Zwart pqxr4HApOw
Sneakers twisted Fortune wit Graceful Zwart 41 Skechers Maat Dames
40 Sendra 3091 Sam Zwart Seta 01 Maat x7wqU

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Dames Skechers wit Sneakers Maat Fortune Graceful 41 Zwart twisted 0gpqB0xwr

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

10228 Bommel Veterboots Floris Bommel 10228 Van 10228 Van Van Veterboots Floris Veterboots Bommel Floris A5nrFq54

Maak nu een afspraak


Bruin 41 Sportieve Corby Maat Travelin Herenschoen Leren Ywq0HxI7

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUZwart twisted Fortune Maat Skechers Dames 41 Sneakers Graceful wit

Onze specialisten

Sneakers Maat Graceful Dames Zwart twisted 41 Skechers wit Fortune
Moab Adventure 42 Mannen Merrell Wandelschoenen Zwart Maat grijs Lace d5wxZxT
Hugo Sneakers 43 Runn Heren Groen Maat Mxkn Horizon arzTaqOw1
Celine Maat Vrai3 S 0 Le 7Hngw1nq
wit twisted Fortune Sneakers Graceful Dames Skechers Zwart 41 Maat