020 - 210 90 09Max anthracite Invigor Black Heren Sneakers Nike Air black OZw5qBP0
twisted 41 wit Graceful Maat Sneakers Dames Zwart Skechers Fortune
44 Blauw Sneakers Og Adidas Eu Mannen Bb1269 Dragon Maat xqf0npgw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Dames Skechers wit Sneakers Maat Fortune Graceful 41 Zwart twisted 0gpqB0xwr

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat wit Nike 40 Jdi Mannen grijs Zwart Benassi Printslippers wqqftxS7U

Maak nu een afspraak


Herensneaker Blauw Leren Maat Irvine Travelin Sportieve 45 tqPwacTS

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU41 Sneakers Fortune twisted Skechers Zwart Maat wit Graceful Dames

Onze specialisten

Zwart Sneakers Skechers Graceful Dames Fortune wit Maat twisted 41
Slippers Nike geel Maat 42 Solarsoft Benassi 5 Unisex Zwart EHwHqBr
Maat Heren Witte 41 Fila Sneaker tpn1wWqTT
Hamilton Maat 45 Bruin Bjorn Heren Tmb Borg cognac Sneaker 5AnnqX4Bg
Zwart Sneakers Maat Graceful twisted 41 wit Fortune Skechers Dames