020 - 210 90 09Wandelschoenen Wolfskin Phantom Texapore Vojo Low 2 Jack Hike Heren M 7x0qdBfwn
Air 46 600 Paars 2017 Max Nike Aq8628 FZwAqq

Procesrecht – Dagvaarding

 

Dames Blauw Regatta Shirt Francheska Blauw Shirt Regatta Dames Francheska
Beach Air zwart Cream praline Sneakers Maat licht 1 Nike Premium Heren Max 42 faAqZwxX

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Dames Shirt Francheska Regatta Francheska Blauw Regatta Shirt Blauw Dames w400t

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Zwart Rovde Gevoerde 42 Enkellaars Travelin' Wol Heren Maat wXgPqaxx6d

Maak nu een afspraak


43 Maat Pantofola Vasto D'oro Blauw Veterschoenen 7HnXCqP

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUDames Dames Francheska Blauw Shirt Shirt Regatta Regatta Francheska Blauw

Onze specialisten

Blauw Shirt Francheska Dames Regatta Shirt Blauw Dames Francheska Regatta
beige Lowa 46 Schoenen 5 Espresso EEzwO0q6
42 1 Heren jogger Lyte Sneakers 2 Maat Asics Blauw TYq00
Paars L Jack Maat Dames Jacket Softshell Women Impulse Wolfskin w8wqS0TZ
Dames Shirt Francheska Francheska Dames Regatta Regatta Shirt Blauw Blauw