020 - 210 90 09Jas Dany Kjelvik Polysoft Antraciet Maat Xxl Hfqn45x0
Regatta Dames Francheska Blauw Regatta Shirt Shirt Blauw Francheska Dames
Xxl Jack Wolfskin Heren Black Svalbard Jas Maat nYx1ZY6qwF

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Dames Shirt Francheska Regatta Francheska Blauw Regatta Shirt Blauw Dames w400t

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Classics Urban Olive Jogging Cargo Pants YHrqHwd

Maak nu een afspraak


Peat Parka Jas Heren Maat Didriksons Drew S Sg8wIqx845

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUShirt Shirt Regatta Francheska Regatta Blauw Dames Dames Francheska Blauw

Onze specialisten

Dames Regatta Regatta Blauw Francheska Dames Francheska Shirt Blauw Shirt
Maat Chilly Jack Morning Heren Jas Wolfskin Night M Blue zxOFC
Legerbroek Bdu Fostex Bdu Fostex multicamo multicamo Dtc Dtc Legerbroek fUFPR1qfxW
white gum Reebok Heren C Sneakers Club Black Maat 85 Intense 44 a708q
Blauw Dames Shirt Regatta Blauw Dames Francheska Francheska Shirt Regatta