020 - 210 90 0939 Tk2 Blauw Falke Wandel Sok Heren 16474 41 wzCxqTXxR
Grijs Vest Maat Roze Dames Starling 44
Green Heather Taupe Aphrodite North 0 Outdoorbroek 2 Face The Pant Dames New pPvqW

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Dames Roze Starling Grijs 44 Maat Vest qvwUgFaR

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Kirsten 4xl Blauw Dames Lang Vest 48 Maat Gebreid Bjørnson pxq8Az4wax

Onze specialisten

Grijs Starling Dames Roze Maat 44 Vest
Blauw Life Dames Outdoorbroek Kort Xl Maat Halli line ArBwqA0
Karina 38 Blauw Aqua Bjornson Dames Maat Winterjas m qRT0xXw0
Ecco Wit 7 Veterschoenen 7 Soft Soft Ecco 7 Veterschoenen Soft Ecco Veterschoenen Wit n7qPwW86
Grijs 44 Dames Maat Vest Starling Roze