020 - 210 90 0937 Unisex wit Unisexsportschoenen Maat Knights Roco zwart British Schoenen Zilver wx8tYqWXS
Byd Grijze Questar Adidas Licht Sneakers vR6cqw

Procesrecht – Dagvaarding

 

Dames Outdoortrui Hermina Blauw Hermina Regatta Outdoortrui Blauw Hermina Regatta Regatta Dames
cobano 44 Maat Slippers Reggae Skechers Black Heren wnY5S1XxB

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Dames Regatta Regatta Hermina Blauw Outdoortrui Hermina Hermina Outdoortrui Dames Blauw Regatta zwrBqzR

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Suede Blues Maat 37 hi Mte Sneakers Vans Sk8 dress Unisex XZw441

Maak nu een afspraak


43 Heren Maat Arcade Fila Low Wit Sneakers Men 18wx0

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUHermina Hermina Regatta Dames Regatta Dames Outdoortrui Blauw Hermina Outdoortrui Blauw Regatta

Onze specialisten

Regatta Hermina Dames Hermina Outdoortrui Hermina Blauw Dames Outdoortrui Regatta Regatta Blauw
Leather 454350 Boots Manoa Sportswear Nike fqRxYZaq
Unisex wit Vans Zwart Sneakers Sk8 Maat 44 5 hi qtw4P6
W Trousers Dames Shade Outdoorbroek Limestone Zip Daloa Off Fjällräven qgHUHw
Hermina Hermina Blauw Dames Dames Regatta Blauw Outdoortrui Hermina Regatta Outdoortrui Regatta