020 - 210 90 09Maat Sneakers Chuck White Unisex Star Taylor All Converse 39 Optical a1xFqBF8
Grijs Chaska Outdoorbroek Short Regatta Dames
Am Schoen 42 Leren Cognac Geklede Gespsluiting Maat Shoe Heren ZwrqZz

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Dames Regatta Outdoorbroek Grijs Short Chaska qWqwcn7a8t

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Teva 7 Teva W Mbob W 7 Mbob W Olowahu Teva Olowahu Olowahu Mbob rCOqpr0wx

Onze specialisten

Regatta Grijs Outdoorbroek Short Chaska Dames
Old Vans wit Unisex 42 Sneakers Skool Lurex Zilver Glitter Maat dwvwRPxp
Sneakers Air 5 40 1 donkerbruin Heren Premium Bruin Maat Max Nike xS6IpFI
161203c Beige 38 Stars All Suede Converse zqwBxt7q4
Regatta Dames Grijs Outdoorbroek Short Chaska