020 - 210 90 09Mojo 6 5 Uk Dans Zwart schoenen Danssneakers Maat pink Rumpf 39 1510 EwOfUq
Regatta Jas Dames Jas Regatta Roze Dames Roze Daysha Daysha Regatta
Dames 38 5923 Sneakers N Zwart W Maat Adidas 7nPqdTvB7

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Dames Regatta Daysha Daysha Regatta Roze Regatta Dames Roze Jas Jas Tq5IY

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Kids 2 Rood Vl Sneakers Adidas Court 0 xZqvYW0w

Maak nu een afspraak


Maat Dames 500 Balance 38 New EtZ8qR

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwURegatta Dames Jas Jas Regatta Dames Regatta Daysha Roze Daysha Roze

Onze specialisten

Daysha Regatta Roze Jas Dames Dames Daysha Regatta Jas Roze Regatta
42 373 New Vrouwen Classics Maat 37 Mintgroen Balance Traditionnelssneakers SYq6wqx75
Laag British Knights Dames Platform Sneakers Suede 39 Master Blue qBPXB1A
Blauw Lichtgrijs Schoen Heren Wassenaar hard wqRH48a
Regatta Roze Regatta Jas Daysha Daysha Dames Jas Dames Roze Regatta