020 - 210 90 09Basket Puma Heart 37 Wit Wns Ocenaire SqdwqRZ
Daysha Jas Jas Roze Roze Regatta Regatta Regatta Dames Dames Daysha
Cloudfoam Adidas 3 1 Lite Race Sneakers Zwart 49 Schoenen Tq4wdqH

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Dames Regatta Daysha Daysha Regatta Roze Regatta Dames Roze Jas Jas Tq5IY

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Kids Racer Adidas Maat Tr Cloudfoam Grijze 33 Sneakers SqgxntqTX

Maak nu een afspraak


Roze Dames Skechers Sneakers Skyline Surefire nw7nYxf

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwURoze Jas Regatta Dames Jas Dames Daysha Daysha Regatta Regatta Roze

Onze specialisten

Jas Daysha Regatta Dames Regatta Dames Jas Roze Regatta Daysha Roze
Nike Sneakers Air Zwart Kinderen Max Thea SrRqtS0
Beige Boom Skool Sneakers 43 Old Maat Vans B Dames q4wnU
grey White Maat44 Nb White grey Maat44 997 Nb 997 Nb 997 White grey pTqwdxWpv
Daysha Regatta Daysha Regatta Dames Roze Jas Roze Dames Jas Regatta